Wie ben ik

Wie ben ik...

Ik ben Michel en ik ben een Gastheer! Ik heb een passie voor alles wat te maken heeft met Eten en Drinken. Ik ben een professional in de dienstverlening en ik wil altijd de mensen het naar hun zin maken.
Ik ben opgegroeid in Frans-sprekend West Afrika en heb daar mijn hele jeugd doorgebracht. Die periode heeft mij geïnspireerd om in de internationale Hotellerie te gaan werken. 
Mijn beroepsopleiding heb ik genoten in Zwitserland en ervaringen opgedaan bij Hilton International en Radisson Blu Hotels. Grote internationale 5-sterren ketenhotels met uiteindelijk de functie van 
Food & Beverage Manager.
De laatste jaren ben ik actief geweest als Vestigingsmanager van Seats2meet.com / Meeting Plaza in Maarssen en vervolgens in Utrecht. Een toonaangevend en innovatief concept op het gebied van vergaderen, eten en drinken en het faciliteren van de ontmoeting met gelijkgestemden.
Ik ben in 2013 met Les Verrines gestart. Mijn inspiratie komt uit Frankrijk waar ik zeer regelmatig ben om te kijken, proeven en vooral om te beleven. De inspiratie voor het bereiden van maaltijden voor ouderen komt van mijn ouders, te lezen in een apart gedeelte hieronder.
Dit is geen werken maar gewoon ergens mee bezig zijn wat ik zo ontzettend leuk vind om te doen.

Mijn verhaal...

Alweer 10 jaar bezig met mijn vers bereide Maaltijden voor Ouderen... Best trots op mijzelf, wat een avontuur, het gaat maar door en door... en het stopt maar niet.
Wat prijs ik mij gelukkig dat ik niet veel tijd hoef te besteden aan vele bijzaken... alleen maar het inkopen, koken, distributie en vooral de ouderen zelf spreken, zien en naar luisteren. Elke dag weer feest... Ondertussen met een nieuwe keuken en een bedrijfswagentje en grotere pannen natuurlijk.

Voor de mensen die het verhaal niet kennen is hier nog een kort verslag van de waanzinnige bizarre eerste week vòòr de start.
De  weken ervoor: baanloos, 50plusser, geen idee wat ik wilde, heel ver weg en heel breed banen zoeken terwijl de inspiratie precies voor mijn neus plaatsvond, bij mijn eigen ouders.
Maandag vòòr de startweek: gaf ik twee maaltijden aan mijn vader
Dinsdag: zijn buurvrouw wilde dat ook
Woensdag: zijn andere buurvrouw wilde ook een maaltijd
Donderdag: heb ik een menu samengesteld voor de week erop
Vrijdag: het menu gedistribueerd in het tehuis waar m'n vader woont
Zaterdag: telefoon roodgloeiend
Zondag: telefoon roodgloeiend
Die eerste week moest ik 40 maaltijden maken!

Toen kwam de vraag " hoe ga ik dat in hemelsnaam doen???" 
Geen idee, daar had ik nog niet eens over nagedacht... hup naar de Blokker om doosjes te halen, dat soort dingen... 
In die week dus gewoon gestart, zonder ondernemersplan, geen financieel plan, geen investeringen en geen verkoop plan... toen nog gewoon vanuit huis. 

Mensen waar ik voor kook

552

Locaties

Soest
Baarn
Bilthoven
Leusden
Overige plaatsen in overleg

Jaren actief

10

“Ik  hoop dat je nog vele jaren mij zal blijven voorzien van je maaltijden”
Mevr. Visser, Soest
"Alweer zo lekker gegeten de hele week"
Mevr. de Goede, Baarn
“Ik eet al drie weken van je maaltijden en elke dag iets anders”
Dhr. Van Bruggen, Bilthoven
“Ouderen moeten veel "inleveren" , en jij geeft iets terug met je heerlijke maaltijden"
Mevr. du Village, Soest
Share by: